Monday, December 19, 2011

3 tahun



3 tahun.
sebelum dan selepas.
80 kg - 62 kg
tak perlu pil pelangsing, krim pecah lemak. sedut lemak. TAK PERLU.
APA YANG PERLU?

1) Kurangkan snek (aku paling suka makan twistis, super ring setiap hari aku makan. selapas makan nasi, aku makan snek). snek memang tidak sesuai dimakan selepas makan or sebelum makan nasi. leih baik tak payah makan langsung!

2) Banyakkan senaman (3 tahun aku kat UKM. wajip jalan kaki paling dekat 15 minit, petang-petang aku jogging, paling best main bola tampar)

3) emosi yang tidak stabil (ini aku punya masalah. time exam selera makan aku 50% hilang dari biasa. habis exam aku makan dengan penuh besst. time mak ayh pegi makkah. lagi mati selera makan. mainan emosi.

4) aku malu. (gemuk paling mudah org menyindir. tekad nk kurus. tp xkurus pom. sekurang-kurangnya aku mampu kurangkn berat badan walau bukn saiz s.


Aku tak pernah makan atau mencuba produk kurus. tapi sekarang. sedang berusaha untuk tidak menjadi seperti dahulu. nk masuk the biggest loser asia ke?

sekian.

5 comments:

Anisah Anuar said...

Dayah, aku kagum dgn kau. kau boleh jd inspirasi utk kawan2 aku la. Tahniah. ape cite??? rindu gileee gilee gileee kt kau! jage diri..

muahhhhhh

Love, anis.

aqma_aquarius88 said...

hebat 2!!!!!! guane la nk dji cm dlu blik.. pgi2 bhang nasik dh.. huhu

nur mamat said...

gemuk membayakan kesihatan anis. semput!!. aku tahan nafsu makan. makan tp dlm kuantiti sederhana :) aku pom.. rindu wei.... :'( take care dear.

nur mamat said...

qema..

mu boleh kembali pd asal mu.
xsaloh pagi2 bahang nasi boh..
sarapan. tp time malam jgn makan byk.. mesti leh punye.. slow..slow

cik loliy said...

gud job dayah...huhuhu...aku pun nak kembali pada asal gop..pipi koho kembung ni..guana eh..tgk pic dulu cekung molep pipi...hahah